پاسخ ترامپ به درخواست اردوغان درباره ایران پاکستان: هرگونه استفاده از زور علیه ایران را رد می‌کنیم روبیو: ۴۰ هزار نظامی ما در تیررس موشک‌ها و پهپاد‌های ایران هستند دستیار پوتین: آماده میزبانی از زلنسکی هستیم هاشم الحیدری: حمله به ایران منجر به فوران آتشفشان منطقه می‌شود حزب‌الله عراق درباره مداخله آمریکا در امور داخلی بغداد هشدار داد مقام حزب الله: حمله به ایران آتشفشان منطقه را فعال می‌کند حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران نشست شورای امنیت سازمان ملل با محوریت جنگ غزه برگزار شد دبیرکل نجبا: در صورت حمله به ایران، عراق تماشاگر نخواهد بود واکنش عراقچی به تهدیدات ترامپ: نیرو‌های مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند چین نسبت به ماجراجویی‌های نظامی آمریکا در غرب آسیا هشدار داد جلسه شورای امنیت ملی ترکیه درباره تحولات ایران جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران

ویتکاف: در حال انجام توافق صلح بین اسرائیل و حماس هستیم

ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، روز دوشنبه به وقت محلی گفت که او و کوشنر، داماد ترامپ، بلافاصله کار بر روی «بخش اجرایی» توافق صلح بین اسرائیل و حماس آغاز کردند و این نقش را در منطقه حفظ خواهند کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۰ - ۲۱ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 13
کد خبر: ۲۹۱۶۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، ویتکاف به خبرنگاران در مصر در کنار کوشنر، مارکو روبیو وزیر امور خارجه، ترامپ و عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر، گفت: «از همان لحظه‌ای که توافق را امضا کردیم، من و جرد در حال کار بر روی بخش اجرایی توافق بودیم، بنابراین ما کاملاً درگیر آن هستیم.»

فرستاده ویژه ترامپ تصریح کرد: «ما مدت زیادی اینجا خواهیم بود. این به دستور رئیس جمهور است. احتمالا این یکی از مهمترین مراحل این توافق خواهد بود.»

سی‌ان‌ان پیش از این گزارش داده بود که انتظار می‌رود کوشنر به ایفای نقش فعال در مراحل بعدی مذاکرات صلح ادامه دهد.

مذاکرات غیرمستقیم بین حماس و اسرائیل برای برقراری آتش بس در غزه از دوشنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۴ در شهر ساحلی شرم الشیخ مصر آغاز شد. این نشست با میانجیگری مصر، قطر و ترکیه وبه منظور دستیابی به توافق آتش بس پیشنهادی ترامپ برگزار و در روز نخست فضای آن مثبت ارزیابی و اعلام شد و احتمالا توافق تا روز پنجشنبه یا جمعه (۱۷ و۱۸ مهر) نهایی می‌شود.

با ادامه گفت‌و‌گو‌های غیر مستقیم طرفین، جنبش حماس بامداد پنجشنبه ۱۷ مهر با صدور بیانیه‌ای به طور رسمی دستیابی به توافق پایان جنگ در نوار غزه و تبادل اسرا را اعلام کرد. پس از آن اعلام شد دو طرف در مورد فهرست تبادل اسیران در حال رایزنی غیرمستقیم هستند و نهایتا طبق توافق، عملیات تبادل اسیران صبح روز دوشنبه ۲۱ مهر آغاز شد. در پی این تحولات، مصر اعلام کرد توافق آتش بس دوشنبه ۲۱ مهر با حضور سران بیش از ۲۰ کشور از جهان امضا خواهد شد.

در نشست شرم‌الشیخ رهبران کشور‌هایی همچون فرانسه، آلمان، ایتالیا، انگلیس، کانادا، ترکیه، اردن، قطر، عربستان سعودی، اندونزی و پاکستان شرکت دارند.

ترامپ پس از سخنرانی در کنست (پارلمان اسرائیل) و دیدار با خانواده اسرای اسرائیلی و رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر این رژیم از تل‌آویو عازم شرم‌الشیخ شد./ ایرنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار